A Kutya Vacsorája a magyar undergound muzsika egyik...
agyonfényezetlen sarokköve. Varga Livius helyenként elgondolkodtató, máskor ironikus szövegei alá a hazai alternatív muzsikusok supergroupja húzza a talpalávalót. Minden zenei stílusban is! A Kutya Vacsorája koncertjein a közönség jóllakik a zenei flow élménnyel, desszertként a pszichológus-filozófus-komédiás szembesít embermagunkkal; esendő fenségünkkel.
A zenekar tagjai (2012-től)
Varga Livius – ének, rap, percussion
Gerdesits Ferenc – dobok
Nemes Zoltán – billentyűs hangszerek, ének
Vastag Gábor – gitár, ének
Varga László – basszusgitár
Köles István Jr. – percussion (és egyéb zörejek)
A történet, aminek semmilyen tanulsága nincs, de legalább vége sem...
Magyarország egyik legérdekesebb zenei produkcióját 2002-ben alakította a frontember Varga Livius nagymamája.
Ő igazából a nevet adta hozzá, de leírása a magyar zenei piacról ma is érvényes: „Zenélni unokám? Olyan az, mint a kutya vacsorája.”A Kutya becenevű Livius ekkoriban a Quimby zenekarral már-már ismert művésznek mondhatta magát, de e telitalálatra nem tehetett mást: a dobos Gerdesits Ferenccel még egy zenei labort gründolt.Livius komoly, kipróbált muzsikusokból álló kollektívát toborzott: – Kovács Gergely (gitár, billentyű, programozás), Gerdesits Ferenc (dob), Varga Laca (basszus), Köles István Jr. (ütőhangszerek), Voga Viki (vokál), Nemes Zoltán (billentyű), Szabó Attila (hegedű).Hőseinket 2003 nyarán, a SZIGET Fesztiválon láthatta a közönség akcióban először.2004 – Voga Viki (Voga Viki) és Szabó Attila (Csík zenekar) már nehezen találtak időpontot a projektre, ezért barátságban, de távoztak. A többiek, kissé keményítve a hangzáson folytatták a koncertezést.

2008 – A zenekar elsőként egy élő nagylemezt rögzített a teltházas A38 Hajón tartott koncerten. A sorszámozott lemezeket még azon melegében elkapkodták a rajongók.

2011 – A Kutya Vacsorája első stúdiólemeze, a Gumicsont című stílszerűen gumicsont alakú pedrive-on került forgalomba, szerzői kiadásként. A lemez a közönség és a szakma részéről is igen pozitív kritikákat kapott. A „Mindenkinek saját Plázát!” refrént szép számú közönség üvölti azóta is országszerte. Az MR2 Petőfi rádió a Még egy tánc című dalt játssza az albumról rendszeresen, de a legnagyobb sikert a Megadom magam aratta, amelynek Quimby-átirata azóta is töretlenül hódít.

A lemez megjelenése után Kovács Gergely gitáros távozott, a keletkezett űrt Vastag Gábor úr töltötte ki-be.

2013 – A zenekar helyenként már nagyszínpadi koncertekre is meghívást kapott. Esti idősávban először a Tusványos fesztiválon.

2015 – A zenekar 2015-ös nagylemezét Újra Ugatok címmel jelentette meg, ezúttal már a Tom-Tom Records gondozásában. Az albumon a modern hangok mellett jelentős kikacsintások találhatóak a 70-es évek hangzásvilága felé. A tíz dalból álló anyag szövegei egy központi témát boncolgatnak: az ember és a hatalom viszonyát. Másként: téma a pénz, a szerelem, a bűn, a bűnhődés és az apokalipszis most. (Meg persze a világbéke…) A lemezről elsőként az Ez a mese című számból készült videoklip.

2017 – A zenekar nekilátott az „A szerelem hétszer” című koncept-album felvételeinek, miközben folytatja az aktív koncertezést is többek között egy klubturnén, ahol a Zephyr az állandó előzenekar.

2018 – Az év elején megjelenik A szerelem hétszer című lemez, melyet februárban mutat be a zenekar az A38 hajón, majd újabb klubturnéra indulnak.
Júliusban 15 éves koncertet tart a zenekar az alapító tagokkal kiegészülve.

2019 – Tavasszal Family Tugedör néven 6 állomásos közös turnéra indul a zenekar a Quimby zenekarral és a tagok egyéb zenekaraival közösen.

2021 – A zenekar elkezd dolgozni a negyedik stúdióalbumán.

A produkció
A Kutya Vacsorája nagyszerű élvezet azoknak, akik bírják a színes, hangulatokban bővelkedő, stíluskavalkád-jellegű, bogozni- és megélnivaló zenét. Kellékei a ritmusok felől a hiphop és a latin, a gitárhangok és az elektronika felől a totál experimentália, Livius éneke és dumái felől az egyszemélyes humor, a kávéházi stand-up comedy, a hiphop, a ragga, a Quimbyből ismert “Liviuszos” “sanzonhoz dumálok, történetet mesélek”, és a blues. A filmzene-hangulat mellé felbukkannak dzsesszes elemek, míg az egész felett végig ott kísért a vegytiszta rock&roll szelleme.

A zenekar koncertjeit a dalokhoz készített vetített grafikák/animációk teszik vizuálisan is egyedivé, filmszerűvé.
A zenekar az elmúlt évtizedben, minden jelentősebb hazai fesztiválon (SZIGET, VOLT, Fishing On Orfű, Pannónia Feszt, Alterába, EFOTT, Campus, Tusványos, Utcanene Veszprém stb.) fellépett, a jobb vidéki klubokban is látható-hallható volt.

Diszkográfia
2008 – Live at A38
2011 – Gumicsont
2015 – Újra ugatok

2018 – A szerelem hétszer

Koncertszervezés, menedzsment
Tóth Áron Gergely
+36308506646totharongergely(kukac)gmail(pont)com
team member

Varga Livius

ének (vokál, rap)

Varga Livius „A Kutya”

A lélek

Ének-zene, hörgés, suttogás, füttyögés, akaratátvitel, percussion.
Kiskorától Livius. Nagykorától zenész-pszichológus, természetfilmes, műsorvezető, szövegíró, színpadi jelenség.
Nagyon nagykorától „A Kutya”.
Aki hallotta nem felejti. Szabadidejében is önmaga: az emberek legjobb barátja.

Nemes Zoltán

A szív

A legszórakoztatóbb magyar billentyűsök egyike, akinek már a bátyja is városi mackó lett. New Orleans minden zuga a balkéz kisujjában lakik. Néha Zutymó is. Többszáz gyerekkori jóbarátja lakik világszerte, és számuk minden koncert után exponenciálisan növekszik.

team member

Nemes Zoltán

billentyű
team member

Gerdesits Ferenc

dobok

Gerdesits „Faszi” Ferenc

Az aura

A nemzet metronómja. A vintage rockdobok leghangosabb magyar szakértője. Ahol diktálni kezd, ott fül nem marad szárazon. Szereti a természetet.
Az emberi természetet – na, azt nem mindig.

Köles István Junior

Az elme

A percussion kezelője, a háttérzörejek és hangok elrendezője. Kongán, bongón és egyéb kézi ütőhangszereken a Faszi kiterjesztett ritmustükörképe. Lelkiismeretes latin groovemanipulátor, a táncparkettlakk ellensége. Szabadidejében békebíró.

team member

Köles István Junior

percussion
team member

Vastag Gábor

gitár

Vastag Gábor „Vasti”

A fül

A zenekar zenei producere IS. Tágra nyitott szívvel- és gitárerősítővel játszik. Színpadon megközelíteni veszélyes, de nem harap (csak a jó riffekre).
Ha gitárt látsz a kezében, rövidesen buli lesz!

Varga Laca

Az idegrendszer

Kezében egy Fender Jazz Bass-szel bármikor megállít egy szökőárt basszushangokból keltett földrengéssel. Tempója gránit, húrja acél, a háttérből edzetten fedezi a muzsikát.
Laca ott van, Laca profi, Laca kész!

team member

Varga Laca

basszusgitár